Kinuskipiirakka

Makean ja happaman liitto toimii tässä kinuskipiirakassa. Perinteisen piirakan sijaan mukavaa vaihtelua.
Pohja

5 Kieku-kananmunan valkuaista
2½ dl sokeria
1/3 tl suolaa
4 tl maissijauhoja
2 tl omenaviinietikkaa

Kinuski

2 dl kuohukermaa (laktoositon)
¾ dl sokeria
¾ dl fariinisokeria
1 rkl voita (laktoositon)

Päälle

2 dl kuohukermaa (laktoositon)
kinuskia
2 dl jäisiä puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää muut aineet joukkoon koko ajan hiljaa vatkaten. Kaada vaahto voilla tai öljyllä voideltuun vuokaan. Laitan pohja kylmään uuniin, uuni päälle 150 asteeseen ja paista 1 tunti. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana.

Tee pohjan kypsymisen aikana kinuski. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Laita kinuski kylmään odottamaan.

Vaahdota kuohukerma ja levitä se jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Levitä kinuskikastiketta lusikalla kermavaahdon päälle. Viimeistele kinuskipiirakka puolukoilla.