Marinoidut marjat ja inkiväärisabayon

Raikkaat tuoreet marjat marinoidaan rosmariinisokeriliemessä ja tarjotaan klassisen
sabayon­-kastikkeen kanssa, joka maustetaan kevyesti inkiväärillä.
Sokeriliemi marjoille

1 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vettä
1 oksa rosmariinia

8 dl tuoreita marjoja (mansikkaa, herukkaa, vadelmaa, mustikkaa)

Inkiväärisabayon

4 kpl Kieku kananmunia
1,5 dl erikoishienoa sokeria
1 dl kuohuviiniä
½ tl raastettua inkivääriä

Lisää kaikki sokeriliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siivilöi.

Pilko mansikat muutamaan osaan. Lisää kaikki marjat marinadiliemeen ja anna maustua vähintään tunti.

Sekoita kaikki sabayon-kastikkeen aineet keskenään teräsastiassa ja aseta astia vesihauteeseen. Kypsennä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike muodostaa kestävän vaahdon.

Tarjoile sabayon-kastike heti rosmariiniliemessä marinoitujen marjojen kanssa.