1 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vettä
1 oksa rosmariinia
Marinoidut marjat ja inkiväärisabayon
Raikkaat tuoreet marjat marinoidaan rosmariinisokeriliemessä ja tarjotaan klassisen
sabayon-kastikkeen kanssa, joka maustetaan kevyesti inkiväärillä.
30 min
4:lle
Sokeriliemi marjoille
8 dl tuoreita marjoja (mansikkaa, herukkaa, vadelmaa, mustikkaa)
Inkiväärisabayon
4 kpl Kieku kananmunia
1,5 dl erikoishienoa sokeria
1 dl kuohuviiniä
½ tl raastettua inkivääriä
Lisää kaikki sokeriliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siivilöi.
Pilko mansikat muutamaan osaan. Lisää kaikki marjat marinadiliemeen ja anna maustua vähintään tunti.
Sekoita kaikki sabayon-kastikkeen aineet keskenään teräsastiassa ja aseta astia vesihauteeseen. Kypsennä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike muodostaa kestävän vaahdon.
Tarjoile sabayon-kastike heti rosmariiniliemessä marinoitujen marjojen kanssa.