Tartarpihvi ja kapris-yrttisalaatti

Tartarpihvi on helppo valmistaa puhtaasta suomalaisesta lihasta. Pihvin pinnalle lisätään herkullinen keltuainen
ja lisukkeeksi mausteista salaattia.
Tartar

300 g naudan tai riistan fileetä
1 rkl worcestershire-kastiketta
1 tl tabascoa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Dijon-vinegrette

0,5 dl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 dl rypsiöljyä
1 rkl karkeaa Dijon-sinappia

1 dl kapriksia
½ ruukku tummaa tammenlehväsalaattia
tuoretta kirveliä
(versoja koristeeksi)

4 kpl Kieku kananmunia

Puhdista liha kalvoista. Leikkaa veitsellä tai riivi haarukalla pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon worcestershire-kastike, tabasco, suola ja mustapippuri. Anna maustua hetki.

Sekoita vinegreten ainekset keskenään ja lisää joukkoon kaprikset.

Revi salaatti ja kirveli pieniksi. Kokoa annos salaatista ja lihatartarista. Lisää tartarpihvin pinnalle kastikkeeksi kananmunan keltuainen ja pirskottele päälle dijon-vinegretteä. Koristele tartarpihvi halutessasi versoille.